Lisa Brandenburg

Welkom op mijn website! Mijn naam is Lisa Brandenburg (Dordrecht, 1978). Ik ben zelfstandig illustrator en werk voor zowel nationale als internationale opdrachtgevers. Samen met mijn gezin woon ik in Amstelveen, Nederland.

Mijn allround-illustratieopleiding heb ik genoten aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Ik beschik over ruime ervaring in verschillende disciplines en heb mij bekwaamd in diverse ambachtelijke en digitale technieken. Mijn opdrachtgevers en doelgroepen variëren sterk. Een bewuste keuze: Ik heb een brede artistieke en maatschappelijke interesse en daarbij geniet ik van uitdaging en afwisseling in mijn werk; het houdt me scherp en creatief. Inspiratie put ik uit het dagelijks (gezins-)leven, uit de natuur, uit mooie boeken, films, muziek en beeldende kunst.

Sinds 2012 illustreer ik de prentenboekenreeks over het eigenzinnige ‘Heksje Ella’ uitgegeven door Clavis Uitgeverij, Hasselt-Amsterdam-New York. Titels uit deze serie zijn inmiddels ook verschenen in Denemarken, Duitsland en China.

Naast het illustreren van kinder- en prentenboeken maak ik redactionele en commerciële illustraties voor diverse media, voor educatieve lesmaterialen en kalenders. Ook ontwerp ik exclusief en op maat correspondentiemateriaal voor allerlei aangelegenheden, voor zowel particulieren als instellingen (uitnodigingen, trouw-, verhuis- en geboortekaarten). Verder maak ik - al dan niet in opdracht - ‘vrij werk’, waarmee ik af en toe ook exposeer. Op verzoek verzorg ik vakinhoudelijke presentaties en creatieve workshops voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Mijn werk kenmerkt zich door het specifieke kleurgebruik, de compositie en vlakverdeling, een gezonde dosis humor en een vleugje melancholie. Het leveren van kwaliteit, originaliteit en het nakomen van afspraken en deadlines heb ik hoog staan.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen.